Coś się tutaj gotuje...

Kreatorzy marki Zagórzańskie Dziedziny nie zwalniają tempa. W oczekiwaniu na wpis czterech zagórzańskich potraw (sapki, zupy z korpieli, razowego kołoca z bryndzą i pierogów z suszonymi śliwkami) na ministerialną Listę Produktów Tradycyjnych, podejmują kolejne inicjatywy promujące zagórzański stół.

Sielskie okoliczności przyrody, apetyczne zapachy, smaki dzieciństwa i zagórzańska muzyka - wszystko przyprawione doświadczeniem i humorem Śwarnych (nie tylko z nazwy) Babek z Koła Gospodyń Wiejskich Łętowe – w profilu Zagórzańskich Dziedzin w mediach społecznościowych informują kreatorzy marki lokalnej. Kościelnioki ze Stowarzyszenia Miłośników Kultury Góralskiej "Pod Cyrlom" o mało strun nie pozrywały… No działo się w Zagórzańskich Dziedzinach, oj działo! Nawet owce przybiegły zobaczyć co to się gotuje… - dodają.

Gdy już wszystko będzie zmontowane w sekrecie zdradzimy Wam gdzie obejrzeć efekty tej pracy - obiecują Zagórzanie. Bądźcie czujni! – zachęcają.

Nagranie zrealizowano we współpracy z Małopolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Karniowicach oraz TVP3 Kraków.

Magda Polańska