• Gorczański Portal Informacyjny
  • Wtorek, 7 maja 2024
  • Imieniny: Gustawy, Ludmiły, Sawy
Reklama
Wiadomości
Data: 26 kwietnia 2024, Piątek / Ilość wyświetleń: 301

System POS dla gastronomii - niepodważalne ułatwienie pracy. Sprawdź, o czym mowa

Polska gastronomia stale rozwija się i unowocześnia. Widać to zwłaszcza w większych miastach, gdzie raz za razem otwierają się kolejne lokale serwujące przepyszne dania z niemal całego świata.

Jednak nie mówimy tu wyłącznie o rozwoju pod względem kulinarnym; postęp dotyczy również obsługi i realizacji zamówień, a także licznych procesów marketingowych. Za wsparcie w tym zakresie uważa się przede wszystkim liczne systemy IT, dzięki którym restauratorzy mogą zwiększyć wydajność swojego biznesu. System POS stanowi oprogramowanie i dopasowany sprzęt komputerowy, który służy do obsługi sprzedaży w lokalach gastronomicznych. Standardowy zestaw POS obejmuje zazwyczaj: terminal sprzedażowy, terminal płatniczy, drukarkę fiskalną, a także komputer bądź tablet. Program POS ma na celu umożliwienie zainteresowanym przedsiębiorcom efektywnego zarządzania biznesem oraz zespołem.


Główne zalety płynące z zastosowania systemu POS w gastronomii

Większość systemów POS zawiera w sobie rozwiązania, które doskonale sprawdzają się w gastronomii. Przykładowo, na stronie https://gvc.pl/
znaleźć można szereg propozycji dla gastronomii, wśród których nie zabrakło miejsca na omawiane przez nas systemy POS. To właśnie one umożliwiają sprawną obsługę zamówień (począwszy od przyjęcia, przez przygotowanie, aż po podanie bądź odbiór osobisty). Firma GVC Tax kładzie szczególny nacisk na jakość oferowanych przez siebie produktów, dokładając starań by były one innowacyjne i pomocne dla właścicieli restauracji. Oprócz sprawnej obsługi zamówień, w skład zadań systemu POS wchodzą również:

•rezerwacje bezpośrednie;
•parkowanie rachunków za usługi bądź produkty do późniejszego rozliczenia;
•wdrożenie mapy stolików, ułatwiającą obsługę klientów nawet podczas godzin szczytu;
•przyjmowanie zamówień (głównie za pomocą specjalnej aplikacji do systemów zamawiania przy stoliku).

Możliwości jest naprawdę wiele, podobnie zresztą jak wersji systemu oferowanych przez producenta. Niegdyś do prowadzenia punktu gastronomicznego wystarczały odpowiednie sprzęty oraz kasa fiskalna. Współcześni przedsiębiorcy stawiają jednak na innowację, jaką kryją systemu POS. To właśnie one królują w wielu restauracjach, stanowiąc filar skutecznej i szybkiej obsługi Klienta. Zdecydowanie się na kompleksowy system POS w restauracji oznacza sprawniejsze działanie całego przedsiębiorstwa, lepsze zarządzanie personelem, a także dodatkowe udogodnienia. Dobrze prowadzona restauracja przyciąga prawdziwe tłumy. Nic nie stoi na przeszkodzie ku temu, by to właśnie Twój lokal był jednym z miejsc, które warto odwiedzić ze względu na znakomitą obsługę.


Co jeszcze do zaoferowania mają programy gastronomiczne?

Oprogramowania dla restauracji zazwyczaj konstruowane są w systemie modułowym. Oznacza to, że właściciel restauracji może rozszerzać program o kolejne moduły, mające za zadanie pasować do profilu jego działalności. Modułowa konstrukcja zezwala na kompleksowy dobór programów służących między innymi do obsługi stanów magazynowych, zamówień telefonicznych czy imprez okolicznościowych. Dzięki temu, że systemy gastronomiczne są tak rozbudowane, są w stanie sprostać właścicielom różnego rodzaju lokali – zarówno tych mniejszych, jak i olbrzymich sieci rozlokowanych po całej Polsce. Większość systemów jest prosta i intuicyjna, przez co czas wdrożenia pracowników jest naprawdę krótki. System POS dopasowuje się do branży oraz potrzeb konkretnej firmy; zainwestuj w program, który pomoże Ci stopniowo zwiększać swoje przychody z restauracji. To możliwe.


Materiał sponsorowany
Reklama
Zobacz także
Reklama